Na 35 jaar onderzoek ontstond er bij Decléor een echte "aromatheek". Deze unieke aromatheek wordt steed verrijkt door nieuw onderzoek dat op nieuwe plantensoorten worden uitgevoerd en waarmee continu kan worden geïnnoveerd: tegenwoordig worden er meer dan 40 essentiële oliën verwerkt in meer dan 150 formuleringen.

Aangezien 100% natuurlijke essentiële oliën een uitermate krachtige werking hebben, moeten ze op een voorzichtige manier worden gemanipuleerd, en daarvoor is alle technische kennis van onze Laboratoria nodig.

Als de essentiële oliën onderling worden gemengd, kan elke combinatie weer nieuwe eigenschappen vertonen. Deze ontdekking stond aan de bron van onze AROMESSENCES, maar is ook de basis voor alle crèmes, balsems en lotions in onze productlijnen.

Deze productlijnen bevatten het allerbeste uit de essentiële oliën, voorzover de huidige kennis over de werkstoffen en de gezochte resultaten dat toelaten. Afgezien van hun eigenschappen zijn essentiële oliën namelijk ook formidabele draagstoffen die ertoe bijdragen dat de werkstoffen gemakkelijk worden uitgestreken en door de huid worden opgenomen.