Definitieve ontharing: PLS3 PhotoNova.
Het is niet eenvoudig om ongewenst en overtollig haar te verwijderen. Conventionele haarverwijderingsmethodes, zoals scheren en crèmes, zijn tijdrovend en het effect is maar van korte duur. Harsen en elektrolyse zijn pijnlijk en kunnen bovendien ook tot andere ongemakken zoals ingroeiende haartjes leiden. Er is echter een alternatief….. de PLS3

Wat is PLS3 PhotoNova?
PhotoNova® is een derde generatie, op licht gebaseerd haarverwijderingssysteem. Het combineert alle voordelen van een laser en van intens licht in één systeem en maakt gebruik van een unieke fluorescentietechnologie. PLS3 PhotoNova verwijdert het haar veilig en effectief zonder de huid binnen te dringen.

Hoe werkt PLS3 PhotoNova?
Het basisprincipe van haarverwijdering is selectieve foto-thermolyse. In het merg van de haar bevindt zich van nature het pigment melanine. Wanneer de behandelkop een lichtbundel uitzendt, wordt dit licht geabsorbeerd door de melanine. Deze absorptie van het licht veroorzaakt een warmteontwikkeling, die naar het haarzakje wordt geleid. Zodra de temperatuur in het haarzakje meer dan 70 °C bedraagt, heeft dit een gewenst stollingseffect tot gevolg. Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt het vermogen om opnieuw te groeien vernietigd.

Wat houdt de behandeling in?
Op het te behandelen gebied wordt een laagje verkoelende gel aangebracht, dat zorgt voor geleiding van het licht en voor het koelen van de huid. Daarna wordt de golfgeleider over het gebied geleid en wordt telkens een korte lichtflits gegeven. U ziet het verschil misschien niet meteen, maar binnen 2 tot 3 weken na uw behandeling zal veel van het behandelde haar verdwenen zijn.

Welke gebieden kunnen behandeld worden?
PLS3 PhotoNova kan gebruikt worden op alle delen van het lichaam en bij alle huidtypen.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid en plaats van de haargroei. Er bevindt zich ongeveer 30 % van het lichaamshaar in de groeifase. Het overige haar bevindt zich in de overgangsfase of rustfase en kan geen licht absorberen. Tijdens elke behandeling verwijdert PLS3 PhotoNova ongeveer 60 á 90 % van het haar, dat zich in de groeifase bevindt.

Hoe lang duurt de gemiddelde behandeling?
De golfgeleider bestrijkt een huidgebied van 15 x 20 mm. Elke puls kan om de 2 à 3 seconden worden gegeven

Is de kleur van het haar belangrijk?
Over het algemeen geldt: hoe donkerder het haar, hoe doelmatiger de behandeling. Toch blijken ook blonde haren meestal goed op de behandeling te reageren.

Zijn er neveneffecten?
Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger dan andere en kunnen rood worden of lichtjes opzwellen. Na een paar uur is hier echter niets meer van te merken.

Moet ik verder nog iets weten?
Sommige mensen zijn gevoeliger voor het licht dan andere, dus wees eerlijk wanneer u samen met uw specialist het intakeformulier invult.Tussen de behandelingen mag u niet epileren of harsen, maar scheren is wel toegestaan. Stel uw huid niet bloot aan de zon of zonnebank.

Tot slot
De meeste cliënten ervaren de PLS3 PhotoNova behandelingen als zeer prettig, omdat ze nooit meer hoeven te scheren, te harsen of te epileren. Stelt u zich eens voor dat u geen last meer heeft van pijnlijk ingegroeide haartjes, stoppeltjes, irritaties en ontstekingen. Oksels, bikinilijn, bovenlip, rug, benen, ... de PLS3 PhotoNova onthaart echt álles!